Forma-1 - Magyar Nagydíj: Hamilton és Rosberg az elhunyt Bianchiért is versenyez

2015. július 22. - 16:27 | Sport

A világbajnoki címvédő és az összetett pontversenyben most is vezető brit Lewis Hamilton (Mercedes), valamint csapattársa, a német Nico Rosberg a múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi emlékéért is versenyez majd a hétvégi, 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Forma-1 - Magyar Nagydíj: Hamilton és Rosberg az elhunyt Bianchiért is versenyez

"Mindannyiunk számára hihetetlenül nehéz volt elbúcsúzni Jules-től" - nyilatkozta Hamilton, aki több pilótával együtt részt vett a 25 éves Bianchi keddi temetésén Nizzában.

"Ezen a hétvégén mindenki ugyanezzel az érzéssel ül majd autóba" - tette hozzá Rosberg.

Bianchi a tavaly október 5-én rendezett Japán Nagydíjon elszenvedett balesetében súlyos fejsérüléseket szenvedett. Előbb a jokkaicsi Mie kórházban megműtötték, majd kómába esett, novemberben átszállították Nizzába, de szervezete végül feladta a küzdelmet. A Forma-1 egyik nagy tehetségének tartott francia versenyző előtt a vasárnap 14 órakor kezdődő magyar futam előtt egyperces néma csenddel tisztelegnek majd.

"Pályafutásom minden versenyén belefoglalom majd az imáimba Jules-t. Tudom, azt akarná, hogy a továbbiakban is olyan komolyan versenyezzünk, ahogyan azt ő is tette, ezért én is így cselekszem majd" - mondta a 30 éves Hamilton.

"Jules emlékéért a jövőben is keményen versenyzünk majd, hiszen ő is ezt akarta" - vélekedett Rosberg, aki tavaly negyedik lett a Hungaroringen annak ellenére, hogy a Mercedes csapatfőnöke a futam hajrájában felszólította a harmadik helyen haladó Hamiltont, hogy engedje előzni német csapattársát, de a brit pilóta semmibe vette az utasítást.

"Tavaly nem alakult számomra ideálisan a verseny" - összegzett visszatekintésében Rosberg, aki szerint a korábbi baráti viszonya jelentősen megváltozott Hamiltonnal. "Azt hiszem, most semleges" - mondta a 30 esztendős német versenyző a brit csapattársához fűződő kapcsolatát firtató kérdésre. Hozzátette, hogy a vb-címért folytatott harcuk semmivel sem kevésbé intenzív, mint tavaly, "de mindenképpen más".

Rosberg tavaly a pontverseny éllovasaként érkezett a Hungaroringre, most viszont 17 pontos hátránnyal második a Mogyoródon korábban már négyszer is győztes - így a hétszeres világbajnok német Michael Schumacherrel együtt csúcstartó - Hamilton mögött.

MTI/para