Nemzetközi diákfocitorna Pódafán és Nagyabonyban

2015. július 31. - 10:45 | Sport

A hét végén két nemzetközi diáktorna zajlik a Csallóközben. A fiatalabb diákok (U13) Pódafán, az idősebb diákok (U15) pedig Nagyabonyban küzdenek a Biopulse-kupáért. 

Magyarországot a Dunaújváros PASE és a PELC Pápa együttese képviseli. Mindkét korosztályban bemutatkoznak a komáromi KFC és a somorjai STK focistapalántái. A nádszegiek és a nagyabonyiak az idősebb diákcsapatukat nevezték, a fiatalabb diákoknál pedig a házigazda pódafaiak és a csallóközkürtiek társaságában a dióspatonyiak is csatasorba állnak.

A szervezők a kollektívákat két csoportba sorsolták be. Szombaton körmérkőzéses rendszerben küzdenek a csapatok a pontokért, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor. Amennyiben rendes játékidőben döntetlennel fejeződne be a találkozó, akkor büntetőrúgások következnek. Mindkét helyszínen délelőtt tíz órakor kezdődnek a csoportmérkőzések, a vasárnapi helyosztók pedig egy órával később rajtolnak el. A fináléra pedig ugyancsak azonos időpontban, délután három órakor kerül sor.

A korosztályok győzteseinek jutalma a Biopulse-vándorserleg, az első három helyezett kupával, oklevéllel távozik a tornáról. A szervezők díjazzák a viadal legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét, a kollektívák tagjait pedig éremmel jutalmazzák.

RÉSZTVEVŐK

Nagyabony (U15)
PELC Pápa
Dunaújváros PASE
KFC Komárom
STK Somorja
Nádszeg
Nagyabony

Pódafa (U13)
PELC Pápa
Dunaújváros PASE
KFC Komárom
STK Somorja
Dióspatony
Csallóközkürt
Pódafa

ái

Címkék: diákfoci, régiófoci