Bemutatták Rubik Ernő új játékát

2009. február 6. - 19:11 | Tech
Bemutatták Rubik Ernő új játékát a nürnbergi nemzetközi játékvásáron. A feltaláló személyesen tárta a világ elé az új találmányt, amely a Rubik-kocka méltó párja lehet.
A Rubik's 360 összesen három, átlátszó műanyagból készült gömbhéj egysége, amelyben színes golyók vannak. A hat golyót a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe kell eljuttatni a belső gömbből a héjakon elhelyezett lyukakon keresztül. A golyók végállomása a megfelelő színű mélyedés a külső héjon. Az első visszhangok nagy sikert jósolnak az új darabnak.

A feltaláló a Time magazin internetes oldalán megtekinthető exkluzív videofelvételen így mutatkozott be: "A nevem Rubik Ernő, én alkottam a kockát, amiről már valószínűleg hallottak." Csütörtöktől azonban inkább a Rubik 360-at fogják emlegetni, a közönség már ki is próbálhatta a készségfejlesztő játékot a most kezdődő nürnbergi játékvásáron.

Saját játékáról nyilatkozva Rubik Ernő elmondta: "A 360 az egyik leginnovatívabb és legizgalmasabb játék, amelyet a kocka óta kifejlesztettem."

Felkérésre Dan Harris kétszeres brit bűvöskockabajnok tesztelte a játékot. Első nekifutásra két nap alatt talált rá a megoldásra, másodszorra néhány óra alatt juttatta a megfelelő helyre a golyókat, a harmadik kísérlet pedig pár perc alatt sikerült.

David Hedley Jones, a külföldi forgalmazást birtokló cég alelnökének korábbi nyilatkozata szerint a Rubik's 360 nem vetélytársa, hanem kiegészítője lesz a bűvös kockának, a Rubik-márka piaca így tovább bővül.

MTI/esz