A 3D tarol az 50. IFA elektronikai kiállításon

2010. szeptember 4. - 13:00 | Tech
A berlini kiállításon a harmadik dimenzió megjelenése lesz a sláger.
Az egyik legnagyobb és legfontosabb európai technológiai kiállítás, IFA idén szeptember 3.-8. között kerül megrendezésre. Az idei évben ez egyértelműen az otthoni 3D technológiára koncentráltak a gyártók.

Az elérhető árú 3D technológia forradalmasíthatja a sportközvetítéseket, és a filmen otthoni élvezését.A térhatású megjelenítés térnyerésére azonban először leginkább a számítógépes játékoknál lehet számítani, bár a technológia minden felhasználási területen előnyös lehet.

Mindehhez azonban számos új megoldásra van szükség, mind a műsorkészítés, mind a sugárzás, mind a lejátszás terén, és éppen ezek az IFA fő területei.
A technológia egyetlen igazi gátját az alkalmazásához szükséges speciális szemüvegek használata jelenti.

A képernyők piacán is újítások várhatóak. A különálló monitorok esetében a LED (Light-emitting diode) technológiára alapozott képernyők 2011-re a piac 50 százalékát is uralhatják.

A diódákat már ma is széles körben alkalmazzák, mindannyian ismerhetjük a LED fényforrásokból összeállított zseblámpát, de az autóipar is felfedezte magának a különösen nagy hatásfokkal működő technológiát.

LED képernyők számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, alacsonyabb az energiafogyasztásuk. A LED monitorok iránt nagy kereslet tapasztalható mind a mobil, mind az asztali számítógépeknél.

www.sg.hu / para