Porított sertéshólyag - A kopaszodás elleni új csodaszer

2011. május 13. - 17:17 | Tech
Férfiak millióit keseríti el a kopaszodás világszerte, így számukra nagyszerű hír lehet, hogy egy új injekciós kezelés képes megállítani, sőt visszafordítani a hajhullás folyamatát.

Raghu Reddy a harmincperces kezelést húsz brit férfin próbálja ki Gary Hitzig segítségével, aki az Egyesült Államokban dolgozta ki a módszert. A forradalmian új készítmény egyfelől vérlemezkékben gazdag plazmát tartalmaz (PRP), melyet a páciens saját felfrissített vérével újítanak meg, másfelől egy ACell nevű készítményt, amely lényegében porrá tört sertéshólyag.

"Az eljárás nagyon hasonló ahhoz, ahogy például az influenza elleni védőoltás megóv minket a betegség kialakulásától" - fejtette ki Reddy a módszer lényegét. A kezelés során először kialakul egy védőréteg a még életképes hajnövesztő sejtek körül, majd a szövetek sokszorozódni kezdenek és ezáltal egyre több egészséges sejt keletkezik.

A kopaszodásnak genetikai és hormonális okai is lehetnek és ellene mindeddig semmilyen kezelés nem tűnt véglegesen hatékonynak.

FH/para

Címkék: kopaszodás