Anonymous és fájlcserélők: Küszöbön az internetes Apokalipszis?

2012. január 23. - 14:56 | Tech

Miután az FBI a múlt héten lecsapott a Megaupload fájlcserélőre, az Anonymous akcióba lendült és több oldalt is megbénított. Egyre aktívabbak.

A Megaupload ellen indított hajtóvadászat annyira felbőszítette a hekkerek és aktivisták laza szövetségéből álló csoportot, hogy minden idők legnagyobb támadásait hajtották végre - írja az Index. Több esetben túlterheléses támadást hajtottak végre bizonyos oldalak ellen, hogy megbénítsák őket.

Az #OpGlobalBlackout nevű akció keretén belül azonban konkrét behatolások is történtek, amit többek között a CBS amerikai tévétársaság bánt. Az egyik legnagyobb tévés cég honlapján egyszerűen letörölték.

Más információk szerint nem töröltek, csak "beszennyezték" a DNS-t, azaz más IP címre irányították a weboldalt - folytatja az Index. A CBS oldalát azóta sikerült visszaállítani.

A csoport korábban megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium, a RIAA és MPAA (film, illetve zenekiadói szövetségek), a Universal és EMI zenekiadók és az FBI honlapját, majd az UnversalMusic.com-ot és a francia médiacég, a Vivendi honlapját is. Ezzel egy időben több brazil honalpot is megbénítottak. Némelyik megtámadott honlapon azt üzenték, hogy "ha a Megaupload leállt, ti is leálltok".

Megfenyegették egyúttal az amerikai kongresszust is, hogy bankok szerverei lesznek a következő célpontjaik, amennyiben nem hagyják békén a Megauploadot.

Így üzent az Anonymous a kongresszusnak:

Az Index összeállította azon fájlcserélő oldalak listáját, amelyeket amerikai jogvédő szervezetek nyomására sorra zárnak be. Közülük a 4shared.com-ról mindent letöröltek, a FIleJUngle, FilePost, FIleServe, FileSonic oldalakon zároltak vagy töröltek bizonyos tartalmakat és hozzáféréseket, hasonlóan a Mediafire-hez és az UploadStation-höz.

Index/para