Áresést vár az ultrabook számítógép-kategóriában az Acer

2012. március 5. - 12:33 | Tech

Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

"Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek" - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár.

Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptop készülékeknél, valamint keskenyebb és könnyebb azoknál.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.

(MTI)