A németek szívében Knut tovább él

2012. március 18. - 17:30 | Tech

A valódi Knut-rajongók számára a világ leghíresebb jegesmedvéje halhatatlan: vasárnap Knut elpusztulásának első évfordulóján több százan keresték fel a berlini állatkertet, hogy kedvencükre emlékezzenek.

Knut, akire életében több mint 11 millióan voltak kíváncsiak a berlini állatkertben, négyévesen múlt ki váratlanul, vírusfertőzés támadta meg agyát, és végzett vele.

Számos Knut-rajongó virágokat, fotókat helyezett el az állat egykori lakóhelyénél. A szuvenír boltoknál már kapható volt az az ezüstérme, amellyel a világhírű jegesmedvéről emlékeznek meg kimúlásának első évfordulóján. Az ezüstözött rézérme egyik oldalán a Knutnak tervezett emlékmű látható, míg a másikon Berlin jelképe, egy medve: az érmét ugyanis nemcsak Knut halálának első, hanem a város alapításának 775.évfordulója alkalmából verték.

A különleges darabért 12 eurót kell fizetni, ebből két eurót az állatkert támogatására fordítanak.

Knut idén még szobrot is kap, február óta dolgozik egy nürnbergi művész az alkotáson. A bronzszobrot a tervek szerint júniusban leplezik le. Az emlékmű kölyökként ábrázolja a világhírűvé vált jegesmedvét.

(MTI)

Címkék: jegesmedve, állatkert, Knut