A Coca Cola szerint nem felelősek a kóros elhízásért

2012. június 19. - 19:50 | Tech

Muhtar Kent, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatója elutasította, hogy a szénsavas üdítőket, főként pedig az ő atlantai konzorciumuk termékeit tekintsék az egyesült államokbeli járványos elhízás okozójának.

"Bonyolult társadalmi problémáról van szó, amelynek a megoldásán dolgoznunk kell" – hangoztatta Kent a The Wall Street Journal internetes kiadásában hétfő este megjelent interjúban.

A vállalatvezető azután szólalt meg, hogy Michael Bloomberg New York-i polgármester a közelmúltban kezdeményezte, hogy tiltsák be a félliteresnél nagyobb cukrozott italok árusítását az éttermekben.

Kent közölte: cége együttműködik a kormányokkal, az üzleti szektorral és a civil társadalommal, hogy minden olyan országban, ahol jelen van, 2015-ig vezessenek be mozgást népszerűsítő programokat.

Az elmúlt négy-öt évben piacra dobott termékeik közül nyolcszáz alacsony kalóriájú vagy kalóriamentes - érvelt a vállalatvezető. Hozzátette: pontatlan és igazságtalan egyetlen összetevőt, egyetlen terméket, egyetlen élelmiszerkategóriát okolni az emberek elhízásáért.

- mti/para -