A Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért projekt

2012. szeptember 17. - 14:59 | Tech

A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) csatlakozott az európai mosószer szövetség (AISE) Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért elnevezésű projektjéhez.

A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) 2012. július 1-től csatlakozott az európai mosószer szövetség (AISE) Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért elnevezésű projektjéhez. Az európai mosó- és tisztítószer ipar hosszú évek óta elkötelezett olyan háztartás-vegyipari termékek előállításában és forgalomba helyezésében, amelyek egyszerre képesek megoldást adni a gazdasági kihívások, társadalmi felelősség és a környezetvédelem témákban felvetett kérdésekre.

Ennek érdekében az AISE az utóbbi években számos mosással és tisztítással kapcsolatos olyan önálló kezdeményezésű programot indított el, amelyek a termékek összetételén és a környezettudatosabb fogyasztási szokásokon keresztül valósítja meg ezt a célt.

A Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért projekt célkitűzései:

- a gyártás tekintetében ösztönözni az érintett cégeket, hogy a termékek hatékonyságának megtartásával csökkentsék tovább a felhasznált vegyi anyagok mennyiségét

- átfogó kommunikációs kampány keretében olyan környezettudatos fogyasztói szokások kialakítása, amelyek segítségével kevesebb termék felhasználásával is el lehet érni a kívánt tisztítási hatást.

A projekt az Európai Unió és a csatlakozó európai országok területén a lakossági mosópor termékekre vonatkozik. Bármilyen mosóporokat gyártó és forgalmazó cég csatlakozhat hozzá.

- mti os/para -

Címkék: mosópor, takarítás