Önkénteseket keres a Google

2013. július 2. - 11:58 | Tech

Új programot hirdetett a Google, amelyben olyan hátizsákos önkénteseket keresnek, akik szívesen bejárnák a világot, hátukon a Google Street View speciális kamerájával – írja a Technet.

A Trekker nevű kamerarendszer megszólalásig hasonló az autókra, biciklikre és egyéb járművekre szerelt társaihoz, viszont azzal, hogy egy ember hátára szerelhető, olyan helyekre is eljuthat, ahová az imént említett járművek nem. A rendszert úgy építették meg, hogy szűk helyeket is be lehessen járni vele. Az első teszt tavaly októberben volt, amikor két Trekker-csapatot kiküldtek a Grand Canyonba, hogy készítsen képeket. Az eredmény lenyűgöző lett.

A kamerarendszert egy Android-alapú eszköz vezérli, és 15 különböző szögben beállított lencsét tartalmaz, amelyekkel a rendszer 360 fokban készít képeket, alapértelmezésben két és fél másodpercenként. A Google most önkénteseket keres, akik kellő bátorsággal és állóképességgel rendelkeznek ahhoz, hogy a majdnem 20 kilogrammos táskával a hátukon bejárják a világ eldugott pontjait.

A jelentkezés egyszerű: a Google űrlapján le kell írni, hogy milyen helyszínre szeretnénk elmenni, és megosztani annak látványát a világgal a Street View-n keresztül, illetve, hogy mindezt miért gondoljuk fontosnak és hasznosnak. Továbbá meg kell mondanunk, hogy miért tartjuk az adott helyet csodálatosnak, és le kell írni, hogy milyen típusú képeket készítenénk ott. És az sem utolsó szempont, ha már előre meg is terveztük ezt az utat.

Technet

Címkék: Google, önkéntesek