NEM VICC: Negyvenéves magzatot találtak egy nő hasában

2013. december 13. - 15:52 | Tech

A Kolumbiában élő idős asszonynak fogalma sem volt róla, hogy internetes szenzáció lesz belőle, amikor évtizedek óta szűnni nem akaró hasfájásával végre orvoshoz ment. Sőt, az igazat megvallva még a 82 éves nő orvosa sem gondolta, hogy az asszony esete különleges lesz.

NEM VICC: Negyvenéves magzatot találtak egy nő hasában

Az orvos először baktériumfertőzésre gyanakodott, ám amikor az erre adott gyógyszerek hatástalannak bizonyultak, és további vizsgálatot rendelt el, valami rendkívülit talált.

Dr. Kemer Ramirez a kolumbiai NTD televíziónak elmondta, miután alaposabban megvizsgálta páciensét, valami rendelleneset tapintott az asszony hasába. Azt gondolta epekő, ám amikor ultrahangra küldte a betegét kiderült, hogy az, aminek epekőnek hitt nem más, mint egy legalább 40 éves, megkövesedett magzat, egy úgynevezett litopedion.

Az orvos elmondta az ilyen esetek szörnyen ritkák, majd hozzátette, akkor következhet be, ha a megtermékenyült petesejt nem ágyazódik be a méhfalba, hanem egy másik helyen kezd fejlődni. Jelen esetben az asszony beleihez tapadt, de előfordul az is, hogy a magzat a hasfalhoz, vagy egyéb belső szervhez nő hozzá, megkövesedik és évekig az anya szervezetében marad.

Hír24

Címkék: magzat