A delfinek szívesen bódítják magukat az ördöghal mérgével

2014. január 5. - 14:18 | Tech

Az emberek kedvenc vízi emlőséről újabb megdöbbentő tudományos tény látott napvilágot, derül ki a BBC1 csatorna egy dokumentumfilmjéből.

Rengeteg érdekesség derült ki eddig már a delfinekről, mint például az, hogy van olyan delfin, amely szexuálisan igen erőteljesen érdeklődik az emberek iránt, de olvashattak már arról a palackorrú delfinről is, amely egy bálnával kötött barátságot.

Azonban most egy újabb részlet derült ki ezekről a rendkívül intelligens élőlényekről. Méghozzá az, hogy az ördöghal mérgét használva előszeretettel kerülnek bódult, kábult állapotba, hasonlóan az emberek drogfogyasztásához – írja a Daily Mail.

Egy természetfilmes, John Downer vette fel, ahogyan delfinek egy csoportja betámad egy ördöghalat, majd egymásnak körbeadva kerülnek sorra bódult állapotba. Az emberre halálos méregtől ugyanis ezek az állatok csak elkábulnak, de nem lesz komolyabb bajuk.

A film készítői hozzátették, ezek a delfinek voltak az első olyan állatok, akiket ilyen viselkedéssel vettek fel, még nem tudni, hogy ez általánosan elterjedt szokás az emlősök között, vagy elszigetelt példáról van szó.

Daily Mail / Hír24

Címkék: delfin, ördöghal, méreg