Elárverezik azt a laptopot, amelyről először küldött e-mailt Bill Clinton

2014. március 25. - 15:12 | Tech

Elárverezik azt a hordozható számítógépet, amelyről 1998 novemberében Bill Clinton akkori amerikai elnök az első hivatalos e-mailjét küldte, ráadásul egyenesen az űrbe.

Elárverezik azt a laptopot, amelyről először küldött e-mailt Bill Clinton

A szürke, Toshiba márkájú, Satellite Pro 435CDS típusú gépet hétfőn tízezer dolláros kikiáltási áron bocsátották árverésre az RR online aukciósház honlapján.

A működőképes gép merevlemezén még megtalálható Bill Clinton és John Glenn asztronauta levelezése.

Glenn a Discovery űrhajó fedélzetén tartózkodott a világűrben, innen írt levelet az amerikai elnöknek, aki épp Arkansas államban tartózkodott barátainál. "Ez az első alkalom számomra, hogy a világűrből írok egy elnöknek, és minden bizonnyal önnek is ez az első, hogy egy űrrepülőgépből kap e-mailt" - olvasható Glenn levelében.

Clinton azonnal válaszolni akart az űrhajósnak, ehhez az egyetlen kéznél lévő gépet használta: a Fehér Ház orvosának, Robert Darlingnak a laptopját. "Hillary és én nagyon örültünk, hogy láthatjuk az indulást. Nagyon büszkék és egy kicsit irigyek is vagyunk Önre és az egész legénységre" - írta az amerikai elnök.

Az aukciósház Darling jegyzetével együtt kínálja árverésre a laptopot. Clinton "nagyon izgatottnak tűnt, amikor megnyomta a küldés gombot, és megjegyezte, hogy elküldte az üzenetet a világűrbe" - írta Robert Darling.

mti/para