Teljesen átalakulhat a Gmail

2014. május 12. - 12:13 | Tech

Zárt körű csoport teszteli a Google a webes levelező átalakított kezelőfelületét, amely a legkevésbé sem hasonlít a mostanira - írja az Index.hu.

Teljesen átalakulhat a Gmail

Egyelőre az is elképzelhető, hogy a Geek.com szakportál munkatársai által is tesztelt verzió soha nem jelenik meg. Ilyesmi számtalanszor előfordult, a Google, a Facebook és a többi nagy portál rendszeresen végez meghívásos teszteket, amelyek nem mindig végződnek sikerrel.

Szembetűnő változás, hogy a levelek listája középen helyezkedik el, és eltűnnek az oldalsó oszlopok, amelyek most bal oldalon a mappákat jelenítik meg, jobbra pedig extra információkat. A gombok átkerülnek a jobb alsó sarokba, és ott még egy új elem feltűnik, az értesítők. Valószínűleg nagy erőkkel zajlik a Google Now integrációja, hogy az Androidon bevezetett hasznos funkció asztali környezetben és kényelmesen elérhető legyen. Természetesen a Hangouts csevegőszolgáltatás is a Gmail része marad.

Az áttervezett felület nagyon hasonlít arra a mobilos nézetre, amit a Geek.com munkatársai múlt hónapban fedeztek fel. Mindkét verzióban van egyfajta "szundi" funkció, amellyel az emailek az általunk meghatározott időpontban újra a lista tetejére kerülnek. A csillagokat pedig gombostűre cserélik le, és a kiválasztott emailek mindaddig a bejövő levelek listájának tetén maradnak, amíg vissza nem vonjuk a kijelölésüket.

Lassan olyan összetett és hatékony szervezőeszköz lesz a Gmail, mint a Microsoft Outlook, ami sok vállalati felhasználó kedvel. A mostani Elsődleges, Közösségi, Promóciók és Frissítések lapok mellett újabbak jelennek meg: az Utazás, a Vásárlások és a Pénzügyek.

Index.hu

Címkék: Gmail, e-mail