Agyvérzést okozhat a heves fejrázás

Agyvérzést okozott a fejrázás egy ötvenéves férfinél a brit Motörhead egyik koncertjén. A koponyaűri vérzéssel kezelt páciens sokáig fejtörést okozott az idegsebészeknek, mivel a férfi sem balesetről, sem bármilyen esésről, sem a fejét ért ütésről nem tudott beszámolni - adta hírül a nlcafe.hu.

Csak alapos kérdezősködés után derült ki, hogy négy héttel korábban a férfi egy Motörhead-koncerten rázta túl hevesen a fejét.

Az agy felülete és a koponyacsont között felgyülemlett vért egy lyukon keresztül távolították el az orvosok. Hat napra egy kis csövet helyeztek bele, hogy elvezessék a fennmaradó folyadékot, így szabadították meg a férfit fokozódó fejfájásától.

A heves mozgások következményei között eddig is ismert volt a fej ereinek sérülése, az úgynevezett ostorcsapás-trauma, a nyaki csigolyák törése és a légutak sérülése. A fejrázás elég ahhoz, hogy az agy a koponyának ütődjön, és sérülés keletkezzen.

Az úgynevezett headbanging (a fej erőteljes rázása, dobálása a zene ütemére) főként a rock, a punk és a heavy metal zenekarok és rajongóik körében jellemző.

nlcafe.hu