Android költözik a legújabb autókba

2014. október 3. - 19:39 | Tech

A kis zöld robot az okostelefonok, a tabletek és a tévék után most a kocsikat is meghódítja magának - számolt be róla a Hír24.

Android költözik a legújabb autókba

A Honda a Párizsi Autószalonon jelentette be, hogy a 2015-ös modellévű Civic, Civic Tourer és CR-V személyautók fedélzeti számítógépén már alaphelyzetben Android operációs rendszer teljesít szolgálatot. A Honda Connect nevet kapott rendszer a világ első olyan infotainment rendszere, mely Nvidia Tegra-alapú hardveren beágyazott Android szoftvert futtat.

Az új rendszer és a felhasználó között egy nagyfelbontású és 7 colos képátlójú, multi-touch kompatibilis érintőkijelző teremt kapcsolatot, melynek kezdőképernyője teljesen személyre szabható, így mindenki beállíthatja a neki leginkább tetsző felületet. A Honda Connect révén hozzá lehet férni a Honda App Centerhez, melyből rengeteg különböző tartalom tölthető le, hasonlóan az okostelefonon és tableteken elérhető tartalomboltokhoz. A rendszer egyébként nem a legújabb, 4.4-es (KitKat) Android operációs rendszerre, hanem még a jó öreg 4.0.4-es (Ice Cream Sandwich) kiadásra épül.

Hír24