Bajban a Google: az EU egyszerűen szétdarabolná a céget

2014. november 22. - 17:24 | Tech

Aggódnak az európai szabályozók a Google és a többi amerikai internetes cég piaci fölénye miatt, és keresik a megoldásokat, hogy csökkentsék az erejüket. Az eddigi legmesszebbre menő javaslat szerint egyszerűen szét kell darabolni a keresőóriást - írja az Index.

Bajban a Google: az EU egyszerűen szétdarabolná a céget

Az Európai Parlamentnél még készül az ezzel kapcsolatos tervezet, amivel a keresőüzletágat leválasztanák a Google többi szolgáltatásáról - idézte a Reuters a Financial Times üzleti újságot.

Az Európai Unióban még egy olyan ügy van folyamatban, aminek nagy hatása lehet az internetre. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker múlt héten levelet írt az uniós biztosoknak, melyben utalt arra, hogy a távközlési csomagot, amit még Neelie Kroes állított össze, kicsit módosítanák - írja a GigaOM techportál.

A digitális jogokat védő EDRi csoport által megszerzett dokumentumokból úgy tűnik, a Bizottság elnöke átgondolná az EU-n belüli roamingdíjak változására vonatkozó terveket, és puhítaná a netsemlegességgel kapcsolatos szabályokat. Az utóbbinak az lehet a hosszú távú következménye, hogy bizonyos előnyben részesített online tartalmak (videók, weboldalak, képek) hibátlanul futnak és gyorsan elérhetők lesznek, míg mások csak akadozva.  


(index.hu)

Címkék: Google, EU