Ezeknek a mobiloknak borítja az előlapját a legnagyobb százalékban kijelző

2015. március 1. - 13:24 | Tech

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a legújabb csúcsmobilok szépen lassan egyre nagyobbak lesznek, és ezeket az új modelleket sokan egyszerűen csak high-tech pingpong-űtőnek, vagy tepsimobilnak csúfolják. Ettől függetlenül egyes gyártóknak azért csak sikerül megoldaniuk valahogy, hogy átlagnál jelentősen nagyobb kijelzőt pakolnak egy-egy relatíve kompakt készülékházba.

E tekintetben a Sharp Aquos Crystal esetében végezték a legjobb munkát a fejlesztők, ennek a készüléknek az előlapját ugyanis nem kevesebb mint 78,52 százalékban uralja a méretes kijelző. Mivel ez a készülék nem kapható a világpiacon, a képzeletbeli korona a Lenovo Vibe Z2 Prót illeti meg (alábbi fotón), mely 78,25 százalékos értékkel büszkélkedhet, de csak minimálisan marad le tőle a 78,04 százalékos Huawei Ascend Mate 7.


Fotók: Hír24

Az Alcatel One Touch Hero-féle 77,7 százalékos érték is igen komoly mérnöki teljesítményről tesz tanúbizonyságot, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az említett Sharp modellhez hasonlóan ez a készülék sem kapható globálisan. A viszont már világszerte elérhető LG G3 76,4 százalékos értékkel büszkélkedhet, és a következő pozícióban is egy LG mobil tanyázik, még pedig a G3 elődje, vagyis a G2, mely 75,9 százalékos értékkel büszkélkedhet. Meglepő módon ezután is egy LG következik a sorban: az ívelt formájú G Flex előlapját 75,8 százalékban borítja kijelző. Ennek a készüléknek az utódja, a januárban bejelentett G Flex 2 (alábbi fotón) egyébként nem jeleskedik ennyire, ugyanis arányszáma mindössze 73,5 százalékos.

A toplistán a G Flexet követően a következő a sorrend: Huawei Ascend Mate 2 - 75,2 százalék, Sony Xperia ZL - 75 százalék, Samsung Galaxy Note 3 - 74,8 százalék, Samsung Galaxy Note 4 - 74,2 százalék, LG G Pro 2 - 74,2 százalék, Samsung Galaxy Mega 6.3 - 74,2 százalék, LG G3 S - 74,1 százalék. A "legrosszabb tanulók" között pedig olyan delikvenseket találhatunk, mint például a 62 százalékos Nokia Lumia 1020, vagy a mindössze 60,8 százalékos értéket virító Apple iPhone 5s. A legújabb iPhone-ok közül a normál 6-os modell 67,9 százalékos, a nagyobb 6 Plus változat (alábbi fotón) pedig 65,7 százalékos értékkel rendelkezik. Kíváncsian várjuk, hogy a Mobil Világkongresszuson hamarosan bemutatkozó legfrissebb fejlesztések vajon hova pozícionálják majd magukat ebben a vonatkozásban.


Hír24

Címkék: kijelző, okostelefon, mobil