Ezzel készíthetők a legjobb mobilfotók

2015. április 11. - 08:08 | Tech

No, vajon melyik mobilkütyü lehet az, melynek révén a legjobb minőségben fotózhatunk, illetve videózhatunk? - olvasható a Hír24 oldalán.

A Sony 2013 őszén lényegében sokkolta a piacot azzal, hogy bejelentette első QX sorozatú termékeit, melyek ugyebár lényegében kijelző nélküli, okostelefonnal távvezérelhető spéci "objektívkamerák". Aztán tavaly szeptemberben bemutatkozott a legújabb QX1 modell, mely most igen rangos elismerésben részesült. A fényképész szakújságíróik nemzetközi szervezete (TIPA - Technical Image Press Association) ugyanis kihirdette, hogy idén a "Best Mobile Imaging Device" kategóriában a Sony QX1 lett a befutó, vagyis 2015 legjobb mobil képalkotó megoldása ez az apró készülék. Megjegyzendő, hogy a TIPA 2014-ben ugyancsak a Sony QX sorozatú termékeit találta a legjobbnak ebben a kategóriában.

A QX1 "lelke" nem más, mint egy APS-C méretű, tehát jól megtermett, pontosan 20,4 megapixeles Exmor CMOS képszenzor. Ezen talán már meg sem lepődünk, azon viszont vélhetően nagyon is, hogy az új készség E-bajonettet kapott, vagyis lényegében bármilyen profi E-objektív pillanatok alatt ráapplikálható. Az alapszettben egy 16-50 milliméteres objektívvel együtt szállított újdonság fényérzékenysége ISO100 és ISO6400 között állítható, és természetesen teljesen manuális üzemmódot, RAW támogatást, valamint Full HD videófelvevőt is kapunk. A 159 grammos QX1 Android és iOS szoftveres készülékekkel egyaránt használható Wi-Fi-n keresztül - a mintegy 100 ezer forintos alapárú termék a mai elvárásoknak megfelelően NFC kompatibilis.

Hír24

Címkék: fotó, mobil