A NASA vezetője kijelentette: létezik földönkívüli élet

2015. június 19. - 15:53 | Tech

A szupertitkos 51-es körzetről is beszélt az amerikai űrkutatási központ vezetője egy brit tévéműsorban - írja a Hír24.

Charles Bolden, az amerikai légierő nyugalmazott vezérőrnagya egy kérdésre válaszolva „megerősítette, hogy létezik a földönkívüli élet” – írta a Daily Telegraph. A brit lap beszámolója szerint a NASA vezetője ezt egy brit televíziós műsorban jelentette ki, egy tízéves diák kérdésére válaszolva. A cikk szerint Bolden közölte: „Hiszek abban, hogy egy nap találni fogunk más létformákat, ha nem a mi naprendszerünkben, akkor majd egy másikban.”

Az amerikai űrkutatás vezetője emlékeztette hallgatóságát arra, hogy az univerzumban „ezernyi, ha nem milliónyi” bolygó van, amelyek közül sok hasonló lehet a Földhöz. „Így sokan hiszünk abban, bizonyítékokat fogunk találni arra, van máshol is van élet az világegyetemben” – jelentette ki Bolden.

A NASA vezetője a sokak által földönkívüliekhez kapcsolt szupertitkos amerikai katonai bázisról, az 51-es körzetről is beszélt. A Telegraph szóhasználata szerint „beismerte, hogy létezik” a - titkos, és egyben legendásan híres– terület, de állítása szerint ott nem az található, „amit sok ember gondol”, azaz földönkívüliek. „Még soha nem láttam ott egyetlen földönkívülit, vagy földönkívüli űrhajót” – jelentette ki Bolden.

Az 51-es körzet létezése egyike volt a világ talán legrosszabbul őrzött titkainak, és évtizedeken óta az összeesküvés-elméletek egyik kedvenc témája. Csak két éve ismerte el hivatalosan is az amerikai kormányzat, amikor a CIA nyilvánosságra hozott több azzal kapcsolatos belső dokumentumot. Abban az áll, hogy a körzet csak egy katonai kutató- és fejlesztőközpont. Ugyanezt állította most Bolden is a brit iskolásoknak is – írta a beszámolójában a Telegraph.

Hír24

Címkék: NASA, földönkívüli