Rövid időre se hagyjuk a gyerekeket, házi kedvenceket az autóban!

2020. július 30. - 21:36 | Belföld

Kánikula idején sem a gyerekeket, sem a házi kedvenceket nem ajánlott felügyelet nélkül az autóban hagyni, még rövid időre sem. Erre a rendőrség hívta fel a figyelmet a közösségi hálón.

Rövid időre se hagyjuk a gyerekeket, házi kedvenceket az autóban!
Illusztrációs felvétel (TASR)

„A forró nyári napokon a járművekben rendkívül magas lehet a hőmérséklet. A forróság veszélyezteti a gyerekek vagy az állatok egészségét, sőt akár halált is okozhat”

– mutat rá a rendőrség. Ez ügyben egy kampány is indult (Ne felejts az autóban!), amely arra figyelmezteti a szülőket és a szélesebb nyilvánosságot, hogy veszélyes és felelőtlen egyedül hagyni a gyerekeket vagy az állatokat az autóban.

Az ilyen magatartásnak ráadásul büntetőjogi következményei is lehetnek.

„Ha valaki szemtanúja annak, hogy az autóban felügyelet nélkül maradt egy gyerek vagy egy állat, ne vegye félvállról a dolgot, hanem próbáljon meg segíteni. Ha lehetőség van rá, és van elég idő, próbálja meg előkeríteni az autó tulajdonosát, például a bevásárlóközpontokban található hangosbemondókon keresztül, vagy a biztonsági őrök segítségével”

– olvasható a rendőrségi közleményben. Ha a tulajdonost nem sikerül megtalálni, hívni kell a rendőröket, a tűzoltókat vagy tárcsázni a 112-es segélyhívószámot.

TASR

Címkék: hőség, kánikula