A Rozsnyói járás polgármesterei helyeslik az iskolák bezárását

2021. november 29. - 16:43 | Régió

Rozsnyó és Dobšiná polgármestere helyesli, hogy a Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a járás összes középiskolájában és az alapiskolák felső tagozatán elrendelte a tantermi oktatás szüneteltetését. A két polgármester a TASR-nek megerősítette, hogy érzékelhetően romlani kezdett a helyzet az iskolákban.

A Rozsnyói járás polgármesterei helyeslik az iskolák bezárását
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Teljes mértékben egyetértek a döntéssel, sőt javasolnám az alsó tagozat bezárását is. Szerintem előbb-utóbb egyébként is sor kerül erre. Persze népszerűtlen döntésről van szó, de úgy vélem, nem lesz más lehetőség” - jelentette ki Ján Slovák, Dobsina polgármestere.

Osztja véleményét Michal Domik, Rozsnyó polgármestere, aki szintén arra figyelmeztetett, hogy az iskolákban egyre inkább terjedt a vírus. „Először csak egy osztályt kellett bezárni, aztán még egyet, aztán további iskolák jelentkeztek. Egyre nőtt az esetek száma” - mondta Domik.

A járásban hétfőtől átmenetileg szünetel a tantermi oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban, ugyanis a fertőzések több mint harmada a gyerekek és a diákok körében jelentkezett.

„Folyamatosan figyeljük a helyzet alakulását az alsó tagozaton, itt szükség szerint, külön-külön döntünk egyes osztályok bezárásáról” - tájékoztatott a rozsnyói RÚVZ.


TASR