Rusko egykori társát ma rongyosra faggatták a nyomozók

2017. november 14. - 18:28 | Belföld

Négy órán keresztül hallgatták ki ma azt a Sylvia Volzovát, akit a gyanú szerint Pavol Rusko exminiszter és a Markíza televízió egykori vezetője két évtizede állítólag meg akart öletni. 

Rusko egykori társát ma rongyosra faggatták a nyomozók
Fotó: TASR

Roman Kvasnica, Volzová jogi képviselője védence ügyével kapcsolatban nyilatkozva elmondta, Rusko egykori vállalkozótársa 1997-ben csak a rendőrségtől értesült arról, mit tervez ellene a partnere. Ő akkoriban sejtette, hogy veszélyben az élete, de mivel nem volt semmilyen bizonyítéka, nem tett feljelentést a rendőrségen.

Volzovát keddi kihallgatásán megjelentek a gyanúsított védői is, akik azonban nem akartak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban. A gyanúsított, Pavol Rusko jelenleg rács mögött ül. Fogva tartása miatt panaszt nyújtott be, amiről a pozsonyi Megyei Bíróság dönt majd.

Ruskot azzal gyanúsítják, hogy húsz éve megrendelte egy alvilági csoportnál akkori üzlettársa, Volzová megöletését. Vallomást tehet az ügyben Mikuláš Černák, a besztercebányai alvilág volt vezetője is, aki gyilkosságok elkövetése miatt életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

tasr