Rusko Mečiart is beleszőtte abba a történetbe, mit keresett ő Černáknál

Érdekes verzióval állt elő bérgyilkossági perében Pavol Rusko, és emiatt a nyomozók kihallgatták Vladimír Mečiart is.

Rusko Mečiart is beleszőtte abba a történetbe, mit keresett ő Černáknál
Vladimír Mečiar (Fotó: TASR)

Az egykori miniszterelnököt Trenčianske Teplicén hallgatta ki a rendőrség - tudta meg a Markíza. A cselekményre délelőtt tízkor került sor, és mintegy egy órán át tartott.

A televízió szerint a kihallgatása Pavol Rusko védelmével függ össze. Ismert, hogy Ruskót azzal gyanúsítják, hogy a Markíza társtulajdonosaként megrendelte üzlettársa, Sylvia Volzová meggyilkolását a maffiavezér Mikuláš Černáknál.

Rusko ugyanakkor most állítja, hogy nem ezért járt Černáknál, épp ellenkezőleg, azt szerette volna megtudni tőle, hogy Volzová nem rendelte meg az ő megölését! A sztorinak adott még egy réteget azzal, hogy a fülest ez ügyben, mármint hogy megrendelhették a megölését, Mečiar jobbkezétől, Anna Nagyovától szerezte, míg az információ közvetlenül Alexander Rozintól származott.

Nagyovát és Rozint az ügyben már kihallgatták, és mindketten cáfolták, hogy ez így történt volna. Hasonló szellemben nyilatkozott Mečiar is.

Az ügy vádlottja Ruskón kívül az egykori szlovák alvilág további néhány erős figurája, köztük Robert Lališ, a Sýkora-klán egykori vezére. Rusko és Lališ is ártatlannak vallja magát.

Mečiar a Markízának beszélt arról is, hogy haragszik Ruskóra, mert megpróbálta belerángatni őt a tévétársaság 1998-as megszállásának ügyébe. Akkoriban Marián Kočner Gamatex nevű cégének követelései nyomán erőemberekkel lepte el a Markíza székházát.

Ugyanakkor nem volt mindig ilyen rossz a viszonyuk, korábban ugyanis éppen Mečiar volt Rusko esküvői tanúja.

(Tvnoviny.sk)