Rusko szándékos lejáratás miatt tesz feljelentést

2018. december 17. - 19:05 | Belföld

Pavol Rusko feljelentést tesz a Főügyészségen ismeretlen tettesek ellen, a személye ellen irányuló szándékos lejáratás miatt.

Rusko szándékos lejáratás miatt tesz feljelentést
Fotó: TASR

Mindezt a hétfői sajtókonferencián jelentette be, amelyen reagált a Volzová-gyilkosság előkészítésével kapcsolatos ügyben folytatott nyomozásra is.

„Feljelentést teszek a Főügyészségen ismeretlen tettesek ellen, akik kitervelték, megszervezték és irányították a lejáratásomat, melynek része volt a többszörös gyilkosság miatt elítélt bűnöző és a szintén elítélt maffiatag hamis tanúzása is. Emellett úgy befolyásolták a nyomozást, hogy büntetőeljárást indítsanak ellenem, és besározzák a nevemet" – jelentette ki Pavol Rusko, és hozzátette, hogy minden információt és egyéb dolgot átad, amelyekkel az ügyben rendelkezik.

A volt tv-igazgató ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Volzovának nem a Markízában, hanem a Markíza Slovakiában volt részesedése. „A Markíza volt a telkek, épületek, stúdiók és a szerzői jogok tulajdonosa, ő adta el a reklámokat és sugározta az adást. A Markíza Slovakia 1995-ben kötött egy szerződést a Markízával, hogy 12 évig a status quo marad érvényben, tehát a 'nagy Markíza' - amelynek akkor a vezérigazgatója voltam - lesz a döntéshozó, a gyártó és sugárzó. Cserébe a Markíza Slovakia mint az engedély tulajdonosa tíz százalékot kap a haszonból. Ebből Volzovának öt százalék jutott" – magyarázta Pavol Rusko, aki szerint nem akarhatta öt százalék miatt eltávolítani Volzovát.

Ezen kívül Pavol Rusko kétségbe vonta, hogy találkozott volna az alvilág alakjaival a gyilkosság tervezése miatt. Volzovát pedig nem áldozatnak, hanem agresszornak nevezte. „Ő hozta a nyakunkra az alvilágot" – tette hozzá.

Pavol Rusko volt gazdasági minisztert azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte az akkori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. Többek között a besztercebányai alvilág egykori főnöke is tanúskodott ellene. A Pozsonyi Kerületi Bíróság május elején elrendelte, hogy tilos külföldre utaznia, rendszeresen találkoznia kell a nevelőtisztjével és elektromos karperecet kell hordania. A TASR információi szerint Rusko rendszeresen felkeresi a nevelőtisztjét a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen. A rendőrség december 6-án tájékoztatott, hogy a nyomozó kezdeményezte a vádemelést Pavol Rusko ellen a Volzová-gyilkosság előkészítésének ügyében. A további lépéseket a felügyelő ügyésznek kell megtennie.

TASR