Sabaka nem hajtja be Mazurekon a 20 ezer eurót – egy feltétellel

2022. január 12. - 16:27 | Belföld

A Késmárki Járásbíróság decemberi ítélete szerint Milan Mazurek (Republika) parlamenti képviselőnek 20 ezer eurós kártérítést kell fizetnie Peter Sabaka infektológusnak, amiért egy videóban bírálta őt a közösségi oldalán. Az egészségügyi szakértő egyetlen feltétellel nem hajtja be rajta az összeget.

Sabaka nem hajtja be Mazurekon a 20 ezer eurót – egy feltétellel
Milan Mazurek (Fotó: TASR)

Sabaka kedden este nyilvános ígéretet tett, hogy nem hajtja be Mazurekon a 20 ezer eurót, ha az összeget egy olyan szlovákiai kórháznak adományozza, amelyben a Covid-19 ellen harcolnak. Az orvos már korábban is kijelentette, hogy ha a javára dönt a bíróság, akkor a pénzt az egészségügyre fordítja.

Mint mondja, tisztában van vele, hogy nem kevés pénzről van szó, ezért felajánlja Mazureknek, hogy 10 részletre lebontva, 2 ezer eurónként ajándékozza oda.

„Egy képviselő fizetése járulékokkal együtt megközelítőleg 5 ezer euró, ezért úgy vélem, hogy ilyen részletekre szétosztott ajándékozás nem sodorja veszélybe Bc. Mazurek képviselő úr szociális standardját”

– írta Sabaka a közösségi oldalán.

Az orvos rámutatott Mazurek korábbi kijelentésére, miszerint nem a pénzért politizál, ezért bízik benne, hogy kihasználja a lehetőséget, és támogatja a szlovák egészségügyet. Sabaka örömmel fogadná, ha Uhríkék is bőségesen támogatnák az egészségügyet, ugyanis mint mondja: „együtt vagyunk a járványban, ezért segítenünk kellene egymást. Próbáljunk hozzájárulni a kölcsönös segítség kreatív légköréhez, nem pedig a önzéshez és a gyűlölethez”.

Sabaka ajánlatára egyelőre sem Mazurek, sem a Republika nem reagált.


(aktuality.sk)