Saját háza előtt vert meg brutálisan 15 dühös lakos egy önkormányzati képviselőt!

2019. július 15. - 11:32 | Régió

Baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel támadtak meg egy helyi önkormányzati képviselőt saját családi háza előtt helyi lakosok a magyar többségű rozsnyói járásbeli Berzétén.

Saját háza előtt vert meg brutálisan 15 dühös lakos egy önkormányzati képviselőt!
Illusztráció

Sz. Szilárd helyi képviselő házánál pénteken késő este, tíz óra környékén 15 lakos jelent meg, dühösen. Garay Tibor, a falu polgármestere a Joj TV-nek elárulta, hogy baseball ütők, botok s járdakövek voltak náluk, csúnyán megverték, ráadásul felesége és anyósa szeme láttára, miközben otthon volt két kiskorú gyermekük is.

Katarína Načiniaková, a Falck mentőszolgálat szóvivője elárulta, hogy a férfi súlyos fejsérülést szenvedett a támadás következtében. Eszméleténél volt, de zavart tudatállapotban. Egy kassai kórházba szállították, ahol azóta kétszer is megoperálták a fejét.

Családja nem mert a Joj TV kamerái elé állni, de annyit elárultak, hogy a képviselő szerencsére nincs életveszélyben, de állapota súlyos.

Jana Mésarová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy testi sértés és magánlaksértés ügyében indult nyomozás. Öt személyt már letartóztattak, akik a legfőbb támadók lehettek.

Berzétén ennek ellenére félelem uralkodik, az emberek alig mernek az utcára menni.

Garay Tibor polgármester elárulta, hogy hétfőre összehívták a képviselő-testület rendkívüli ülését, melynek témája a verés lesz. "Minden bizonnyal lesznek valamilyen javaslataink, hogy a jövőben megelőzhessük az ilyesmit.

Hogy mi lehetett a támadás indítéka, politikai vagy magánjellegű, azt nem tudni, mindenesetre annyi bizonyos, hogy előre eltervezett támadásról volt szó.

(Noviny.sk)

Címkék: krimi, Berzéte, rendőrség