Saját kéz-, és felületfertőtlenítő terméket gyárt a Slovnaft

2020. március 26. - 13:46 | Belföld

A Slovnaft-csoporthoz tartozó VÚRUP vállalat márciusban saját fertőtlenítő szer gyártásába kezdett, hogy hozzájáruljanak a koronavírus terjedésének megfékezéséhez.

Saját kéz-, és felületfertőtlenítő terméket gyárt a Slovnaft
Fotó: archív

A SLOVNAFT HYGI Fluid nevű készítmény kézre is használható, de bizonyos felületek fertőtlenítésére is alkalmas. A szer etanolt és izopropanolt tartalmaz, az illetékes hivatalok már regisztrálták.

A laboratóriumok üzemeltetésével, valamint geológiai kutatásokkal és különféle speciális termékek gyártásával foglalkozó VÚRUP vállalat rövid időn belül reagált a koronavírus-járványra. Az első igazolt fertőzések megjelenésével párhuzamosan a cég tesztelte a saját fertőtlenítő készítményét, és kérvényezte a hivataloknál annak regisztrációját.

Mára napi 8 ezer liternyi fertőtlenítő szert képesek előállítani az alapanyagok hozzáférhetőségétől függően. Egy-, négy- és tízliteres kiszerelésben kapható, hamarosan pedig várhatóan a benzinkutakon és további helyeken is elérhető lesz.

„A Slovnaft stratégiai vállalkozás Szlovákiában, amely folyamatosan biztosítja Szlovákia és a lakossága számára a kőolajból készült termékek ellátását. Nem kevésbé fontos számunkra az alkalmazottaink védelme, ezért megelőzés céljából saját fertőtlenítőszert használunk” – közölte a Slovnaft ügyvezető igazgatója, Szabó Gábor.

Saját fertőtlenítőszer készítésébe kezdett a magyarországi MOL vállalat, valamint a horvátországi INA is. A MOL-csoportba tartozó mindhárom vállalat célja a koronavírus elleni harc támogatása, az alkalmazottaik védelme és a szállítmányok megbízhatóságának megőrzése.


(parameter)