Saját megyéjében a Dunaszerdahelyi járásban van a legtöbb koronavírusos

2020. május 5. - 16:30 | Régió

Nagyszombat megyében eddig 103 esetben diagnosztizálták a COVID-19 betegséget. Hétfőig a legtöbb fertőzöttet – 31-et és 22-t –a Dunaszerdahelyi  és a Nagyszombati járásokban vették nyilvántartásba. Erről Dagmar Kollárová, a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) epidemiológiai osztályának vezetője tájékoztatott kedden.

Saját megyéjében a Dunaszerdahelyi járásban van a legtöbb koronavírusos
Illusztráció (tasr/AP)

A Galántai járásban hétfőig 16, a Pöstyéni járásban 14, a Senicai és a Szakolcai (Skalica) járásban 8-8, a Galgóci (Hlohovec) járásban 4 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. „A Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal vonzáskörzetében, a Nagyszombati, Galgóci és Pöstyéni járásban összesen 40 esetet vettünk nyilvántartásba, ebből harminc 'importált', vagy összefüggésbe hozható a főleg Ausztriából behozott esetekkel. 12 páciens az állami karanténközpontok valamelyikében tartózkodik” – közölte Kollárová. Eddig 29-en gyógyultak ki a betegségből.

A legtöbb beteg a 22-24, illetve a 35-54 évesek korosztályához tartozik. Mindössze négy, 65 évesnél idősebb személy, és egy kilenc évesnél fiatalabb gyermek kapta el a betegséget.

TASR