„Sajnálom, hogy Naď elmatovičosodott” – egymást csépeli a védelmi miniszter és az OĽaNO-tól távozott képviselő

2022. augusztus 11. - 16:08 | Belföld

Az OĽaNO-tól távozott, jelenleg az SaS frakcióját erősítő Juraj Krúpa cáfolta azokat az információkat, amiket Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter állított róla – írja a Čas.sk.

„Sajnálom, hogy Naď elmatovičosodott” – egymást csépeli a védelmi miniszter és az OĽaNO-tól távozott képviselő
Juraj Krúpa (Fotó: TASR)

Naď azt állította Krúpáról, hogy újfent helyet kért az OĽaNO jelölt listáján a legközelebbi parlamenti választásokra, de mivel számára nem túl kedvező választ kapott, átlépett az SaS-hez, hogy biztosítsa helyét a listán. Krúpa csütörtökön ezt tagadta.

Elmondása szerint volt kollégáival kapcsolatban mindig visszafogottan nyilatkozott, és mivel tevékenységét lezártnak tekinti az OĽaNO-ban, a továbbiakban nem akart velük foglalkozni.

„Egy hazugságra viszont reagálnom kell, noha azt fontolgattam, hogy nem akarok belekeveredni semmilyen kicsinyes szócsatába” – írta közösségi oldalán Krúpa, aki szerint épp Naď volt az, aki két napon keresztül fenyegetésekkel tarkítva győzködte őt, hogy szavazzon az elnöki vétó megtörése mellett, ennek fejében pedig előkelő helyet ígért neki a jelöltlistán.

Krúpa állítása szerint nem akarta beadni a derekát. „Még másfél év van a választásokig, a listát pedig úgyis Igor Matovič fogja összeállítani” – tette hozzá a képviselő, aki szerint ezt követően csak fenyegetéseket és csípős üzeneteket kapott Naďtól.

„Számos magánbeszélgetést folytattunk különféle témákról. Beszéltünk Igor Matovičról és az OĽaNO más tagjairól is. Viszont nem alacsonyodnék le arra a szintre, hogy mindezzel bármiféle módon visszaéljek. Sajnálom, hogy Jaroslav Naď >elmatovičosodott<” – tette hozzá Krúpa.


(Čas.sk)