Sajtóhírek szerint Alaba a Manchester Citynél folytathatja

2020. július 14. - 12:27 | Sport

Miután a Manchester City sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), és indulhat az európai kupasorozatokban, felerősödtek azok a sajtóhírek, melyek szerint David Alaba elhagyhatja a Bayern Münchent és Manchesterbe költözhet.

Sajtóhírek szerint Alaba a Manchester Citynél folytathatja
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A The Guardian arról írt, Josep Guardiolának, a City vezetőedzőjének szilárd elhatározása, hogy a 28 éves osztrák játékossal erősítse meg a csapatának védelmét.

A CAS hétfőn döntött úgy, hogy az európai szövetség (UEFA) által a Cityre kiszabott szankciót felülbírálja, és törli a manchesteri egyesület eltiltását a kontinentális kupasorozatokból. Ezen kívül az UEFA által kiszabott 30 millió eurós pénzbüntetést 10 millióra csökkentette, ez a Guardian értesülései szerint szintén kedvező hír Alaba szerződtetésével összefüggésben.

A 72-szeres válogatott játékos megállapodása jövőre jár le a német bajnok és kupagyőztes Bayernnél, ahonnan Guardiola a középpályás Thiagót is szeretné leigazolni.

Alaba legutóbb úgy nyilatkozott, még nem döntött a jövőjéről, Hansi Flick müncheni vezetőedző pedig azt mondta, a maga részéről mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Alaba és Thiago is a csapatnál maradjon. Thiagónak szintén 2021-ig érvényes a jelenlegi szerződése Münchenben.

(MTI)

Címkék: David Alaba