SAKK: Dunaszerdahelyi negyedik hely az országos ranglétrán

2020. szeptember 15. - 20:25 | Sport

Lejátszották a koronavírus-járvány miatt többször elhalasztott záró hármas fordulót a sportág legrangosabb hazai bajnokságában, az extraligában.

SAKK: Dunaszerdahelyi negyedik hely az országos ranglétrán
Fotó: archív felvétel

A végső csatákat szeptember 4–6-án rendezték meg Tatranské Matliareban. A 2019/2020-as versenyév sorrendjében a dunaszerdahelyiek az előkelő 4-ik helyet szerezték meg.

“Az első versenynapon a 3. helyen álló Podhájska csapatát győztük le 5:3 arányban, a másodikon – a záró hármas forduló legszínvonalasabb mérkőzésén – a már biztos bajnok Zsolna ellen nyerésre álló találkozót engedtünk ki a kezünkből. Ezzel bizony éremesélyeink is elszálltak. Az utolsó körben legyőztük a Dunajov gárdáját 5,5:2,5 pontkülönbséggel, az ellenfelünk így a kiesés sorsára jutott. Klubunk ezúttal a 4. helyen zárta a 2019/20-as sakkmaratont. Eredményeinket a koronavírus és a többszöri elhalasztás körülményeihez képest jónak értékeljük, sportnyelven szólva, ez most így sikerült…” – közölte a Paraméterrel Petényi György klubelnök.

A csallóköziek eredményei és pontszerzői az utolsó tornán:

Dunaszerdahely–Podhájska 5:3, p.: Bagi Máté, Csonka Attila, Takács László 1–1, Petényi Tamás, Németh Miklós, Bokros Albert, Varga Zoltán 1/2–1/2.

Dunaszerdahely–Zsolna 3:5, p.: Petényi Tamás 1, Németh Miklós, Bagi Máté, Varga Zoltán, Czebe Attila 1/2–1/2.

Dunaszerdahely–Dunajov 5,5:2,5, p.: Bagi Máté, Varga Zoltán, Czebe Attila, Csonka Attila 1–1, Petényi Tamás, Németh Miklós, Bokros Albert 1/2–1/2.

Dobogós helyezettek – végeredmény:

1. CVČ Mladosť VIX Žilina 28 pont

2. ŠK Slovan Bratislava 20

3. ŠK Prakovce 20

Az extraliga legeredményesebb játékosa a dunaszerdahelyi színekben versenyző Bagi Máté lett, aki a 11 mérkőzésen összesen 9 pontot szerzett.

(lel)

Címkék: sakk