Sakk: Jakab Béla nevét írták fel a serleg talpazatára

A rapid játszmák szabályai szerint rendezték meg Nyékvárkonyban a 2. Polgármesteri Vándorkupát.

Sakk: Jakab Béla nevét írták fel a serleg talpazatára
Archív felvétel

A helyi kultúrházban harminckilenc játékos ült asztalhoz, akik közül tizenhárman voltak a hazaiak, a többiek Komáromból, Dunaszerdahelyről, Nagymegyerről, Bősről, Dióspatonyból, Nyárasdról, Csilizradványról, Kulcsodról és Csallóközcsütörtökből érkeztek a gálára.

A megnyitó keretében Fazekas István, a község polgármestere emlékplakettet adományozott ifj. Takács Lászlónak, a helyi és a dunaszerdahelyi extraligás csapat tagjának abból az alkalomból, hogy a sportoló az elmúlt év december 1-jén megszerezte a FIDE sakk-mesteri címet.

A párbajsorozatot id. Takács László klubelnök indította el. A játékszabályokat Cséfalvay István versenybíró ismertette a résztvevőkkel, a sporttechnikai lebonyolítást id. Lelkes Béla irányította.

A torna abszolút győztese Jakab Béla FM (Komárom) lett összesen 8 ponttal, így a vándorserleg talpazatára ezúttal az ő nevét vésték a szervezők. A 2. helyen a csallóközcsütörtöki Kalmár Tamás (Patonyi Bástya) végzett. A dobogó legalsóbb fokára a kulcsodi Molnár Ernő (Komárom) állhatott fel.

 

Kategóriák szerinti nyertesek:

Szeniorok: Szőcs László (Nyékvárkony)

Ifik: Jóba Árpád (Komárom)

A legjobb hazai sakkozó: Pataj Viktor (Nyékvárkony)

Nők: Bögi Tímea (Csilizradvány)

ÉLŐ nélküli: Takács Ákos (Nyékvárkony)

A legfiatalabb résztvevő: Horváth Áron (Bős)

 

A díjakat Fekete János, a község alpolgármestere adta át a helyezetteknek.

(lel)