Saková a Fülöp-szigeteki férfi haláláról: a dunaszerdahelyi elkövető megfelelően meg lesz büntetve

2018. június 3. - 13:40 | Belföld

Denisa Saková belügyminiszter elítéli a Pozsonyban történt brutális bűncselekményt, amely során életét vesztette egy Fülöp-szigeteki férfi.

Saková a Fülöp-szigeteki férfi haláláról: a dunaszerdahelyi elkövető megfelelően meg lesz büntetve
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A belügyminiszter biztos benne, hogy az elkövető, a dunaszerdahelyi Juraj H. a tettéért bíróság elé lesz állítva, és megfelelően meg lesz büntetve. Saková emellett nagyra tartja a mentők, rendőrök és orvosok munkáját, akik az utolsó pillanatig az áldozat életéért küzdöttek.

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő szombaton tájékoztatott arról, hogy az elkövetőt pénteken újra őrizetbe vették. Juraj H.-t emberöléssel vádolják.

Az ügyész indítványozta a vádlott előzetes letartóztatásba helyezését.

Az elkövetőt rendőrségi cellában helyezték el, amennyiben beigazolódik bűnössége,

akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Gál Gábor igazságügyi miniszter szerint hétfőn ad magyarázatot az ügyész, aki korábban szabadon engedte a támadót.

„Az információim alapján egy különösen kegyetlen és elítélendő tettről van szó, amelyet gyorsan és alaposan ki kell vizsgálni” – írta az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Gál kedvezően értékelte a főügyészség döntését, miszerint szigorítanak a bűncselekmény büntetőjogi besorolásán.

Mint ismert, a dunaszerdahelyi Juraj H. a gyanú szerint múlt héten szombat hajnalban a földre lökött egy Fülöp-szigeteki férfit, aki megpróbált megvédeni két zaklatásnak kitett nőt. A szemtanúk szerint, miután a férfi a földre esett, a támadó még fejbe is rúgta. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az eljárás keretében szigorítanak a bűncselekmény büntetőjogi besorolásán. Az ügyet a Pozsonyi Kerületi Ügyészség vette át.

A megtámadt Fülöp-szigeteki férfi csütörtökön a ružinovi (Pozsony) kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrség röviddel az incidens után elfogta a támadót. Az ügyész nem látott okot az őrizetbe vételre, és a férfit szabadon engedték, majd pénteken ismét őrizetbe vették.

-para-