A Samsung vagy az Apple tett többet zsebre 2022 első félévében?

2022. július 25. - 09:26 | Tech

Habár a 2021-es évhez képest 9 százalékos visszaesés történt az okostelefon piacon, egyes gyártók még így is növelni tudták részesedésüket a világpiacon.

A Samsung vagy az Apple tett többet zsebre 2022 első félévében?
Fotó: Pixabay/illusztráció

A Canalys nevű piackutató cég egyik elemzésében, amely a 2022 második negyedév okostelefon-gyártására fókuszál, összesítette, melyek azok a cégek amelyek jelentős haszonnal zárhatják ezt az időszakot.

Talán az olvasó számára nem lesz meglepő, ha a kutatás a Samsung nevű céget hozta ki győztesen, aki a 2021-es évhez képest 3 százalékponttal tudta javítani a helyzetét, azaz 21 százalékos a piaci részesedése a mobilpiacon.

A dobogó második fokát az Apple foglalta el 17 százalékos részesedéssel (amely 3 százalékkal jobb eredmény, mint tavaly ilyenkor).

A harmadik helyen a Xiaomi, amely viszont 3 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest (14% volt a piaci részesedése).

A negyedik és az ötödik helyen pedig szintén két kínai cég foglal helyet: az OPPO és a vivo, akik ugyan hazánban kevésbé ismertek, azonban együtt 19 százalékos a piaci részesedésük (OPPO-10%, vivo-9%).

(Canalys.com)

Címkék: Samsung, Apple, mobiltelefon