A Samsung világszerte felfüggeszti a Galaxy Note 7 eladását

2016. október 11. - 07:50 | Tech

A Galaxy Note 7 okostelefonok eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel globális partnereit kedden a Samsung Electronics, egyúttal azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a továbbra is fennálló biztonsági kockázatok miatt kapcsolják le és ne használják tovább ilyen típusú okostelefonjukat.

A Samsung világszerte felfüggeszti a Galaxy Note 7 eladását
Fotók: TASR/AP

Az okostelefonok piacát magasan vezető dél-koreai gyártó mintegy tíz nappal azután adta ki újabb figyelmeztetését, hogy egy példátlan csereprogramot követően felújította a phablet kategóriájú új Note 7-esek forgalmazását.

Hétfőn azonban kénytelen volt felfüggeszteni az augusztus óta forgalmazott csúcskategóriás típus gyártását, miután a töltéskor túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A dél-koreai óriáscég keddi közleményében azt ajánlja vásárlóinak, hogy "akár eredeti, akár már csereként kapott Galaxy Note 7-esük van, áramtalanítsák és ne használják tovább készüléküket, és használják ki a rendelkezésükre álló garanciális lehetőségeket".

A Samsung azt is közölte, hogy szorosan együttműködik a fogyasztási cikkek biztonsága felett őrködő amerikai bizottsággal (U.S. CPSC) az új Note 7-esek okozta bejelentett tűzesetek kivizsgálásában.

Magától kigyullad a Galaxy Note 7

Nem sokkal a keddi bejelentést követően a dél-koreai és az amerikai légiforgalmi hatóságok külön is figyelmezették a légi utasokat, hogy Galaxy Note 7-es okostelefonjaikat gondosan kapcsolják ki, és az esetleges tűzveszély kockázata miatt semmiképp se tegyék készüléküket a repülőgépre feladott poggyászba.

(MTI)