Sarri szerint Pjanicot nem zavarja meg a klubváltás

2020. július 1. - 18:12 | Sport

Maurizio Sarri, az olasz bajnoki címvédő Juventus vezetőedzője szerint Miralem Pjanicnak, a csapat bosnyák labdarúgójának teljesítményét nem fogja negatívan befolyásolni, hogy már tudja, a szezon végén az FC Barcelonához kerül.

Sarri szerint Pjanicot nem zavarja meg a klubváltás
-illusztráció- (Fotó: AP)

A válogatott középpályás klubváltását hétfőn jelentették be, kevéssel azután, hogy hivatalossá vált, Arthur Melo a Barcelonából a Juvéhoz szerződik.

Sarri újságírók előtt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Pjanic jól fog játszani a következő hetekben. A szakember azért sem aggódik miatta, mert szerinte a 30 éves futballista kötődik a csapattársaihoz és a klubhoz is, ami garancia arra, hogy teljes erőbedobással fog játszani a hátralévő meccseken.

A szakember tavalyi érkezésekor kijelentette, hogy Pjanicnak fontos szerepet szán a védelem előtt és folyamatosan játszatta is. Júniusban ugyanakkor meglepően keményen bírálta a bosnyákot, aki január elejétől egészen a márciusi kényszerszünetig nagyon rosszul játszott, márpedig az edző szerint egy Pjanic szintű labdarúgó nem engedheti meg magának, hogy huzamosabb ideig gyengén teljesítsen.

"Egy játékos nem teheti meg, hogy négy-öt alkalommal is rosszul futballozik, ahogy ő tette. Ő is egyetért velem ebben és biztos vagyok benne, hogy a szezon végéig jól fog játszani"

- mondta az újraindulás előtt Sarri, aki azóta is rendszeresen a kezdőbe jelöli irányítóját.

A 92-szeres válogatott Pjanic 2016 óta erősítette a Juventust, előtte a Metzben, a Lyonban és az AS Romában futballozott. Jelenlegi klubjával háromszor szerzett olasz bajnoki címet, kétszer Olasz Kupát, egyszer pedig olasz Szuperkupát nyert. Jelenleg a Juve négy pont előnnyel vezeti a Serie A tabelláját a második Lazio előtt és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is érdekelt.

(MTI)

Címkék: Miralem Pjanic