SaS: Ficót nem érdekli az ország, csak a saját embereinek elhelyezése

2023. október 26. - 16:19 | Belföld

Egyes államtitkárok kinevezése is bizonyítja, hogy Robert Fico kormányfőt (Smer-SD) nem érdekli az ország, csak az, hogy elhelyezze a „saját embereit” – állítja az ellenzéki SaS. A párt rámutatott, hogy a Fico-kormány teljesen elfogadhatatlan személyeket nevezett ki vezető pozíciókba.

SaS: Ficót nem érdekli az ország, csak a saját embereinek elhelyezése
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

„Több államtitkár kinevezése is azt bizonyítja, hogy Robert Ficót nem az ország sorsa érdekli. Különben sosem lehetne államtitkár az idősebb és az ifjabb Kuffa. Fizikai támadás és veszélyes fenyegetés miatt álltak bíróság előtt, és semmi közük a kultúrához vagy a környezetvédelemhez” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS frakcióvezetője.

Mária Kolíková (SaS), a Szlovák Információs Szolgálatot ellenőrző parlamenti bizottság elnöke Tibor Gašpar fiának államtitkári kinevezését kifogásolta. „Hiszen Pavol Gašpar ellen hamis tanúskodásra való rábírás miatt indult büntetőeljárás. A kinevezése azt bizonyítja, még a látszatáról is lemondtak annak, hogy az ország érdekeit akarnák képviselni” – szögezte le.

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő kijelentette, nem voltak kifogásai egyetlen államtitkár jelölésével kapcsolatban sem. Az államtitkárok szakmai felkészültségével kapcsolatos kérdésekre reagált így. Rámutatott, hogy a koalíciós szerződés szerint a kormánypártok nem káderezik egymás jelöltjeit, és nem emelnek vétót személyi kérdésekben.


(TASR)