Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!

2016. május 19. - 17:11 | Régió

Sátor Lajos, a Pápay-klán 1999-es lemészárlásának megrendelője, a dunaszerdahelyi alvilág egykori feje halott. Meggyilkolásával Zakál Ferencet és Kádár Krisztiánt gyanúsítják. A 2000-es évek eleje óta szökésben lévő maffiózót a Pozsonyeperjes (Dunaszerdahelyi járás) melletti Csótfán, Horváth Lehel birtokán gyilkolták meg 2010 december 2-án.

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!
Sátor Lajos a '90-es években

Az illetékes rendőrségi vizsgálótiszt a Nový čas egykori újságírójának, Júlia Piraňa Mikolášikovának számolt be az ügyről, aki blogján tette közzé a részleteket.

A fejlmények összefüggésben vannak azokkal a letartóztatásokkal és házkutatásokkal, melyeket a rendőrség kedden tartott (többek között) Dunaszerdahelyen, Csicsón, Csótfán, Vámosfalun, Nagyudvarnokban, Hegyétén és Nagymegyeren.

A közzétett információk szerint Kádár Krisztián, Zakál Ferenc és Horváth Lehel vettek részt Sátor Lajos meggyilkolásában.

Horváth Lehel csótfai birtokánál jártunk (Paraméter-felvétel)

2010. december 2-án Sátor Lajos Horváth Lehel csótfai birtokára érkezett, hogy gázpalackokat töltsön fel. Sátort a garázsban rejtőző Kádár Krisztiánnak kellett volna lelőnie, ő azonban nem bújt elő rejtekhelyéről, így maga Horváth végzett vele, aki ezután markolóval gödröt ásott, és Kádárral beledobták Sátor hulláját.

2011 márciusában azonban Kádár, Zakál és Horváth megijedtek. Vélhetően Horváth már tudta, hogy a rendőrség hamarosan az ő birtokán fogja megkeresni Raisz Csaba és Szilárd földi maradványait - akiket 2008-ban gyilkoltak meg -, ezért a trió kiásta Sátor Lajos több hónapos tetemét, és átszállították Zakál Ferenc csicsói telkére, ahol újra elásták.

Kedden a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai kutakodtak Zakál Ferenc csicsói telkén (Fotó: Paraméter)

Reisz Andor is halott

Kádár Krisztiánt várhatóan Reisz Andor meggyilkolásával is megvádolják. Reisz szintén a Sátor-féle maffiához tartozott, 2006 novemberében gyilkolták meg, szintén Horváth Lehelnél, Csótfán.

Az ügyirat szerint Sátor Lajos és Kádár Krisztián 2006 őszén közölték Lehellel, hogy Reiszet el kell tenni láb alól. A mit sem sejtő férfi 2006 novemberében Sátor Lajos, és a Csontiként ismert Nagy Zsolt társaságában érkezett Horváth-hoz, hogy télre elhelyezze nála a hajóját. Az ügyet vizsgáló rendőr elmondása szerint ekkor is Kádárnak kellett volna lelőnie az áldozatot, de csak úgy, mint négy évvel később Sátor meggyilkolásakor, ekkor sem bújt elő rejtekéből. Reisszel így egykori barátja és főnöke, Sátor végzett.

Kádár és Horváth ezt követően a lehető legkisebb darabokra felvágták majd egy eszköz segítségével szinte ledarálták Reisz holttestét, maradványait pedig Nagy "Csonti" Zsolt segítségével a Horváth birtokán lévő Kis-Duna ágba szórták.

Az igazolványképen Kádár Krisztián, a háttérben pedig egy több évvel ezelőtti "sítúrán" készült fotó, melyen a bűnbanda több tagja is részt vett

Csonti is gyilkolt

A napvilágra került értesülések szerint Horváth Lehel csótfai birtokán Reiszen és Sátoron kívül további két személlyel is végeztek a maffiózók, az áldozatok személyazonossága azonban egyelőre ismeretlen a hatóságok előtt.

Valamikor 2006 és 2010 között Sátor megbeszélte Csontival és Horváth-tal, hogy meg kell ölni egy férfit. Az áldozatot Csótfára csalták, Csonti megfojtotta, Horváth pedig elásta. A meggyilkolt személy testi maradványait vélhetően a keddi házkutatás során találták meg a rendőrök Horváth birtokán.

Nagy "Csonti" Zsolt (Fotó: Facebook)

Nagy Zsoltot, vagyis Csontit a másik ismeretlen személy ellen elkövetett gyilkosság elkövetésével is gyanúsítják, fő tettestársa Bugár György volt, de Sátor és Horváth is közreműködtek az elkövetésben. A rendőrségi irat szerint a férfit Bugár fojtotta meg, Csonti pedig segített neki. Horváth ezután újabb titkos sírba ásta el az áldozatot, és a rendőrök kedden ezt a sírt is feltárták.

A sírásót nem vádolják

Horváth Lehel nincs a vádlottak listáján. Ez alapján feltételezhető, hogy a Csótfán élő férfi koronatanúként fog megjelenni a bíróságon.

Paraméter-felvétel

A Specializált Büntetőbíróság bírája csütörtök délután döntött két gyanúsított, Kádár Krisztián és Bugár György vizsgálati fogságba helyezéséről. Kádár Krisztián esetében fennáll a szökés, és a tanúk befolyásolásának gyanúja, Bugár György vizsgálati fogságát pedig szintén a tanúk esetleges befolyásolásával, illetve azzal indokolja a bíróság, hogy folytathatná bűnözői tevékenységét.

"A bíró döntése jogerős, a gyanúsítottak nem fellebbeztek" - közölte Katarína Kudjaková bírósági szóvivő, aki azt is elárulta, hogy egy további gyanúsított az egyik pozsonyi kórházban fekszik, így a bíró pénteken a kórházban fog dönteni arról, vizsgálati fogságba helyezi-e a gyanúsítottat.

Mivel Nagy Zsolt, vagyis Csonti kedd óta nem mutatkozott lakhelyén és Dunaszerdahely környékén, elképzelhető, hogy ő az, aki a kórházban fekszik, de mivel a bírósági szóvivő ezt az információt nem erősítette meg, az is elképzelhető, hogy a többek között biztonsági céget üzemeltető férfi szökésben van.

(juliamikolasikova.blog.sme.sk / parameter)

Címkék: Sátor Lajos, maffia