Sátor Lajos hárommillió koronáért végezte ki Krajčit, Csonti is vele lehetett

2019. december 6. - 13:07 | Belföld

A Markíza több részletet is kiderített annak körülményeiről, hogyan rendelte meg a pozsonyi alvilág egyik erős bűnszervezete, a Takáč-banda feje egy vállalkozó kinyírását Sátor Lajosnál.

Sátor Lajos hárommillió koronáért végezte ki Krajčit, Csonti is vele lehetett
Ľubomír Kudlička, a pozsonyi alvilág egyik feje volt a megrendelő (Fotó: TASR)

Novemberben az Apacs fedővére keresztelt rendőrségi akció során a Takáč-banda 19 tagját, köztük annak vezérét, Ľubomír Kudličkát is őrizetbe vették. A letartóztatott személyeket többek közt erőszakos bűncselekmény elkövetésével, szervezett bűnözéssel, zsarolással, tiltott fegyverkezéssel, általános veszélyeztetéssel, testi sértéssel és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították meg. A konkrét esetek közt szerepel Roman Krajči 13 évvel ezelőtti likvidálása is.

Krajči az olajszőkítési ügy gyanúsítottjai közé tartozott, akik a rendőrség szerint üzemanyaggal üzleteltek. A nyomozók szerint 2001 és 2003 között megközelítőleg negyed milliárd koronás adócsalást követtek el, de a teljes károkozást 1,5 milliárd koronában határozták meg.

A Markíza közölte, hogy a rendőrség szerint Kudlička két-három hónappal a gyilkosság előtt rendelte azt meg Sátor Lajosnál.

Sátort akkor már hat éve körözték, de találkozni tudtak egy pozsonyi étteremben, hogy megbeszéljék a részleteket. Kudlička állítólag 3 millió koronát kínált Sátornak, melynek felét a következő találkájukon ki is fizette előlegként, valamint átadott néhány információt a célpontról.

A bűnbanda megfigyelte Krajči mindennapjait, hogy mikor mit csinál, milyen rutinnal zajlanak a napjai, az utolsó ilyen megfigyelésről videó is készült.

Sátor egyik embere a gyilkosság előtt elvitt egy autót Privigyére, leparkolta azt, és benne hagyott egy 61-es Škorpión típusú gépfegyvert hangtompítóval együtt. A fegyvert a gyilkosság napján, 2006. december 21-én vették ki a kocsiból, majd a gyilkosok Krajči háza mellett várakoztak, míg a vállalkozó meg nem érkezett, akkor pedig azonnal tüzet nyitottak rá. A házában eközben otthon volt a barátnője három gyermekükkel - mindez három nappal karácsony előtt történt.

Roman Krajči 15 lövést kapott, a fejét, nyakát és a mellkasát is eltalálta a lövész, akiről a Markíza úgy tudja, maga Sátor Lajos lehetett. Ő azonban ezt már nem erősítheti meg, mivel sajátjai tették el őt láb alól évekkel később*. A másik, aki jelen volt, a Csonti néven ismert Nagy Zsolt lehetett.

Néhány héttel a gyilkosság után Kudlička és Sátor újra találkoztak, előbbi kifizette a fizetség fennmaradó részét. A vizsgálati fogságról szóló döntés tartalmazza, hogy a gyilkosság indítéka egy rózsahegyi síközpont lehetett.

(Tvnoviny.sk)

*támogatói hivatkozás