A Sátor-ügynek nincs vége, ez az ítélet csak a kezdet

2019. március 26. - 08:49 | Régió

Március 25-én, a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság huszadik évfordulóján a Specializált Büntetőbíróság ítéletet hirdetett a 2000-es évek elején Sátor Lajos köré csoportosuló egykori maffia tagjai ellen.

A Sátor-ügynek nincs vége, ez az ítélet csak a kezdet
Nagy Zsoltot a vádlottak padjára vezetik a Specializált Büntetőbíróságon - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Kádár Krisztiánt 25 évre, Zakál Ferencet 23-ra, Nagy Zsoltot 22-re, Bugár Györgyöt és Vlčko Pált 21-re, Szamaránszky Rolandot, Márik Andort, és Boris Drevenákot pedig 17 év szabadságvesztésre ítélték. A döntés egyelőre nem jogerős, a vádlottak a Legfelsőbb Bíróságra nyújthatnak be fellebbezést.

A csallóközi maffiaper ügyésze az ítélethirdetés után kijelentette:

"A gyilkosságok számát tekintve ennek a csoportnak nincs konkurenciája nemcsak Szlovákiában, de Közép-Európában sem tudok olyan bandáról, amely több mint negyven embert ölt meg."

A mostani büntetőeljárás során kilenc gyilkosságot tárgyaltak, és hivatalosan meg nem erősített információink szerint a hatóságok tovább 28 gyilkosság ügyében nyomoznak a vádlottak beismerő vallomásai alapján. Újságírói kérdésre válaszolva az ügyész is megerősítette, hogy a mostani ítélettel csak a Sátor-ügy első szakasza zárult le, és az illetékes nyomozócsoport tovább dolgozik.

(db)