Sátorban alvó nőt ölt meg egy medve, helikopterrel keresik, hogy kilőhessék 

2021. július 8. - 11:16 | Külföld

Az éjszaka közepén vonszolta ki a sátorból egy medve az áldozatát, egy kerékpártúrán lévő 65 éves nőt, aki az amerikai Montana államban vesztette életét grizzlytámadásban. A túrázó társai elkergették a vadállatot, de a megtámadott nő életét már nem tudták megmenteni.

Sátorban alvó nőt ölt meg egy medve, helikopterrel keresik, hogy kilőhessék 
Fotó: KTVQ

Leah Davis Lokan kaliforniai ápolónő hónapokig tervezte a montanai kerékpártúrát. Kedden éjszaka az állam nyugati részén fekvő Ovandóban pihent meg társaival éjszakára.

A térfigyelő kamerák tanúsága szerint a több mint 180 kilogrammos grizzlymedve először hajnali 3 órakor ébresztette fel a postahivatal mellett sátrazó Lokant és két társát. Akkor a túrázók kitették és biztonságba helyezték az élelmiszereket a sátrakból, aztán visszafeküdtek.

Egy helyi vállalkozás kamerája rögzítette, hogy a medve 15 perccel később visszatért a posta környékére.

A seriff hivatalát 4 óra 15 perckor riasztották a nő társai, akik meghallották, hogy a medve betört a szomszédos sátorba, ahol a nő aludt. Medveriasztó spray-vel sikerült elkergetniük az állatot,

amely kedd éjszaka a bejelentés szerint egy csirkeólat is kifosztott és számos tyúkot megevett.

A hatóságok szerdán helikopterrel próbálták felkutatni a grizzlyt, de nem lelték a nyomát.

Most csapdákat állítanak fel a tyúkólak környékén, hogy ha visszatérne a medve, el tudják fogni.

A helyszínelők rögzítették a grizzly DNS-mintáját, hogy azonosítani tudják a gyilkos medvét. Ha megtalálják, megölik, mivel biztonsági kockázatot jelent a lakosságra

- mondta el Greg Lemon, a halászati, vadvédelmi és nemzeti parki hivatal szóvivője.

Lokan korábban is tett hosszú távú kerékpártúrákat. Ezúttal lánytestvére és egy barátja kísérte el. Mint mondták, szerette az ilyen kalandokat, élvezte az életet.

Az alig száz lakosú Ovando 97 kilométerre északnyugatra fekszik Helenától. A településtől északra erdős, hegyes a táj, ott található a Glacier Nemzeti Park, amely egész Kanadáig húzódik, és mintegy ezer grizzly otthona.

MTI