Sátorék 60 embert is kinyírhattak, több mint 40-en végezhették a csótfai maffiatemetőben!

2016. június 8. - 18:00 | Régió

A tanúk állítólag mintegy hatvan gyilkosságról számoltak be, amit Sátorék követhettek el - írja a Pluska.sk.

Sátorék 60 embert is kinyírhattak, több mint 40-en végezhették a csótfai maffiatemetőben!
Fotó: Pluska.sk

A Plus 7 dní csütörtökön megjelenő friss számában részleteket közöl a rendőrséghez és a kivizsgáláshoz közeli forrásuktól szerzett információkról, melyekből hírportálukon adtak némi ízelítőt.

Eszerint a tanúvallomásokból az derül ki, hogy Sátor Lajos bandája a rendőrség legfelsőbb köreiből juthatott kényes, érzékeny információkhoz, ráadásul fedezhették is a tevékenységüket.

A 2010 decemberében meggyilkolt Sátor pedig halála előtt állítólag csiripelt volna néhány hulláról és a rendőrségi informátoraikról, de ezt már nem tehette meg.

Mivel pedig erről magas beosztású rendőrségi tisztviselők is tudhattak, felmerül a kérdés: vajon kinek állhatott érdekében az, hogy Sátor ezt már ne tehesse meg,

Az ügyben mindenesetre már nyomoz a belügyminisztériumi felügyelőség is, amely a rendőrök által elkövetett bűncselekményeket hivatott feltárni.

"Sátor számlájára írható több mint 40 ember halála. Nekik a gyilkosság nem jelentett semmi rendkívülit, úgy vették, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Egyszer úgy esett, hogy az egyik golyó útjába került Sátor egy közeli embere. Véletlenül lőtték le. A holttestét végül elásták a réten. Minden emóció nélkül, mint egy kutyát"

- mesélte a lap informátora.

Elárulta azt is, hogy 2010-ben már ugyanakkor Sátor is veszélyben érezte magát. A legközelebbi embereitől is tartott, közéjük tartozott K. Krisztián is.

"Sátor félt Krisztiántól. Tudta, hogy drogozik, és hogy a hatásuk alatt bármire képes"

- folytatta.

Egy korábbi galántai rendőr szavai is alátámasztották, hogy Sátor attól tartott, K. Krisztián el akarja őt tenni láb alól. Ezzel a rendőrrel Sátor nem sokkal a eltűnése előtt vette fel a kapcsolatot.

"Azt mondta nekem, hogy félti az életét, segítséget kért. Hogy az emberei hazudnak neki. Azt hittem, csak viccel, hisz mégis miért kellene félnie a vezérnek az embereitől?! Elkezdett K. Krisztiánról beszélni. Azt mondta, átverte több százezer euróval. Hogy volt egy összetűzésük, ami kölcsönös fenyegetéssel ért véget. Beszélt nekem egy cigarettahamisító üzemről, amiért K. Krisztiánnal 400 ezer euró lelépőt kellett volna fizetnie. Azt is mondta K. Krisztiánnak, hogy egy fékezhetetlen őrült, drogos és alkoholista" - mondta.

K. Krisztián ugyanis az általa hallottak szerint a "Shreknek" csúfolt Z. Ferenccel együtt elrabolt egy vállalkozót Komáromban. Nem akart fizetni, ezért megzsarolták. Majd betuszkolták K. Krisztián Audi S8-asának csomagtartójába, elvitték egy félreeső helyre, ahol meg akarták gyilkolni.

"A fickónak azonban sikerült elszöknie, és feladta őket a rendőrségen. Sátor ezért is akadt ki K. Krisztiánra" - emlékezett vissza a volt rendőr.

Mesélt arról a napról is, amikor Sátor eltűnt. "Sűrűn havazott. Sátor nem jelentkezett. Otthon vártam rá. Este hat körül hívott Nagy Zsolt, Csonti. Ő Sátor bizalmasa, második embere volt. Felhívtuk Sátor barátnőjét, de ő sem tudta megmondani, hol lehet. Néhány nappal később, miután senkinél nem jelentkezett, világos volt számunkra, hogy megölhették és valahol elásták.

Csontival azon gondolkodtunk, hogy mi történhetett, és arra jutottunk, hogy valaki a közvetlen környezetéből tehette el őt láb alól, és ez az ember csak K. Krisztián lehetett. Az a Krisztián, aki gyakran hangoztatta, hogy neki senki nem árthat, mert a rendőrség az irányítása alatt áll"

Az alábbi légi felvétel H. Lehel csótfai (Dunaszerdahelyi járás) telkénél készült, ahol becslések szerint legalább negyven holttestet áshattak el a múltban. Itt találták meg Reisz Andort, Raisz Szilárdot és Csabát, de itt ásták el először magát Sátor Lajost is, akinek tetemét Raiszék megtalálása előtt kiásták és újra eltemették Z. Ferenc csicsói telkén:


Kapcsolódó cikkeink:

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

Negyvennél is több áldozatot áshattak el H. Lehel csótfai birtokán

(Pluska.sk/para)