Sátoréknál rendelhetett meg gyilkosságot a Takáč-banda vezére

2019. november 3. - 11:06 | Belföld

A rendőrség a 13 évvel ezelőtt meggyilkolt Roman Krajči ügyében gyanúsította meg Ľubomír Kudličkát, a Takáč-bandaként elhíresült maffiacsoport vezetőjét.

Sátoréknál rendelhetett meg gyilkosságot a Takáč-banda vezére
Fotó: TASR

Roman Krajčit 2006. december 21-én gyilkolták meg privigyei háza előtt, miután kiszállt az autójából. Két fegyveres személy nyitott rá tüzet, összesen 15 találat érte a testét. Az elkövetők ezt követően, hogy biztosra menjenek, még fejbe is lőtték. Az eset az esti órákban történt, szemtanúk nélkül.

Krajči az Olejár-ügy gyanúsítottjai közé tartozott, akik a rendőrség szerint üzemanyaggal üzleteltek. A nyomozók szerint 2001 és 2003 között megközelítőleg negyed milliárd koronás adócsalást követtek el, de a teljes károkozást 1,5 milliárd koronában határozták meg.

Krajči megölésével kapcsolatban a rendőrség szombaton őrizetbe vette a Takáč-banda vezetőjének tartott Ľubomír Kudličkát. A gyanú szerint az 53 éves maffiavezér 2006-ban rendelhette meg Krajči likvidálását Sátoréknál. A nyomozó indítványozta a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését – számolt be róla a rendőrség a Facebook-oldalán.

A hét elején az Apacs fedővére keresztelt rendőrségi akció során a banda 19 tagját vették őrizetbe. A letartóztatott személyeket többek közt erőszakos bűncselekmény elkövetésével, szervezett bűnözéssel, zsarolással, tiltott fegyverkezéssel, általános veszélyeztetéssel, testi sértéssel és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították meg.

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság az előkészítő eljárás során szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a banda 13 tagját.


-para-