Sátrakban elhelyezett családok, megállás nélkül dolgozó határőrök – így néz ki az aktuális helyzet a szlovákiai határokon (VIDEÓ)

2022. március 3. - 10:53 | Régió

A szlovákiai rendőrség csütörtök reggeli tájékoztatása szerint továbbra is stabil a helyzet az ország keleti határátkelőhelyein.

Sátrakban elhelyezett családok, megállás nélkül dolgozó határőrök – így néz ki az aktuális helyzet a szlovákiai határokon (VIDEÓ)
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az elmúlt 24 órában – szerda reggel 6 órától csütörtök reggel 6 óráig – összesen 12 130 személy érkezett Ukrajnából Szlovákiába, ebből a mai nap folyamán (reggel 6 óráig) 4 127-en.

A rendőrség közölte, az orosz-ukrán háború kirobbanása óta, tehát múlt hét csütörtöktől ma reggelig összesen 79 059 személy lépte át a keleti határt.

A közleményben arról tájékoztatnak, hogy ma délelőtt az ugari (Ubľa), a nagyszelmenci (Veľké Slemence) és a felsőnémeti (Vyšné Nemecké) határátkelőhelyeken a szlovákiai oldalon nem kell sokat várni az átjutásra, az ukrán részen azonban megközelítőleg 60 perces a torlódás.

Az elmúlt 24 órában a legtöbb határátlépőt - 7411 főt - a felsőnémeti határátkelőnél ellenőrizték, csütörtök reggel 2803 főt. Az ugari átkelőnél 2563, Nagyszelmencnél pedig 2066 főt ellenőriztek.

A rendőrség videója tegnap készült a szlovák-ukrán határátkelőhelyeken, IDE KATTINTVA megtekinthető.

(FB/TASR/para)