Šebej amerikai nagykövet, Kresák alkotmánybíró lehet, ha támogatják a Fico-Bugár frigyet?

2016. március 17. - 08:44 | Belföld

A Denník N napilap szerdán este a pozsonyi Nu Spirit bárban rendezett egy beszélgetést a Sieťből távozó Miroslav Beblavý, valamint Igor Matovič és Richard Sulík részvételével.

Šebej amerikai nagykövet, Kresák alkotmánybíró lehet, ha támogatják a Fico-Bugár frigyet?
František Šebej és Peter Kresák

Az est során az Egyszerű Emberek elnöke, Matovič azt állította, hogy a Híd vonakodó politikusainak különféle posztokat ajánlottak azért, hogy támogassák a hamarosan megalakuló Smer-SNS-Híd-Sieť alkotta kormányt.

"Ma hallottam, hogy Šebej úr Szlovákia amerikai nagykvöete lehet, Kresák úrnak pedig egy alkotmánybírói posztot ajánlottak"

- jelentette ki Matovič.

Beblavý azt mondta, a Hídban nagyon sok múlhat Lucia Žitňanská hozzáállásán. "Ha Lucia azt mondaná, hogy nem támogatja a kormányt, az talán nem is jönne létre. Sokaknak Lucia maga a megtestesedett morál, és ha ő nem volna, sokan a Hídban nem tűrnék el azt, amire épp készül a párt. Ha ő nem változtat véleményén, akkor a Hídban semmi sem fog történni" - tette hozzá Beblavý.

Matovič ezzel kapcsolatban úgy véli, Žitňanskára nyomást kell helyezni. "Önök, újságírók most a harmadik Fico-kormány megnevezést használják. Ne legyen ez harmadik Fico-kormány, legyen inkább első Lucia-kormány. Hadd viselje ezt el, hadd nézzen tükörbe" - nyilatkozott Matovič.

(N)