Šefčovič: Tudni kell nyerni és veszíteni is, de nem kell hozzászokni

2019. március 31. - 13:13 | Belföld

A legfontosabb üzenet, amelyet az államfőválasztás után a világ megkap, hogy Szlovákia Európa-orientált ország. Mindezt Maroš Šefčovič sikertelen elnökjelölt mondta el a TA3 V politike nevű műsorában.

Šefčovič: Tudni kell nyerni és veszíteni is, de nem kell hozzászokni
Fotó: TASR

„Tudni kell nyerni és veszíteni is, de nem kell hozzászokni. Az emberek döntése világos volt, efelől nincsenek kétségek" – mondta.

Hozzátette: nem elégedett a választásokon való részvétellel. „Úgy látszik a jó idő közbeszólt. Meglepett, hogy alacsonyabb volt a részvétel, mint az első fordulóban" – fűzte hozzá.

A terveivel kapcsolatban elmondta, hogy nemsokára lejár a nem fizetett szabadsága, amelyet az Európai Bizottságban kapott a választások miatt. „Hétfőn este kellene visszatérnem Brüsszelbe" – jelentette be, hozzátéve, hogy sok felhalmozódott teendője lesz.

A 750 000-es támogatottságot nagyon nagy számnak tartja, de hogy mit kezd ekkora bizalommal, még nem tudni. Szeretne módot találni arra, hogyan tudna továbbra is hasznos dolgokat tenni az országért. Elmondása szerint sokan megszólították, hogy maradjon a hazai politikában. Egyelőre azonban semmi konkrétról nincs szó.

Peter Pellegrini kormányfőt ígéretes fiatal politikusnak tartja, aki szerinte megérdemli a támogatást, ezért ha tud, segíteni szeretne neki. Šefčovič szerint az, hogy a Smer-SD képviselői nem vettek részt személyesen a választási éjszakáján, közös megegyezés volt. „Elégedett vagyok azzal, ahogy ezt az egészet végigcsináltuk" – zárta.


TASR