Segítünk megelőzni a kellemetlen meglepetéseket a szezon eleji első begyújtásnál

2019. június 17. - 09:25 | Régió

Annak ellenére, hogy a fűtési szezon véget ért és javában tombol a nyár, érdemes már most, illetve a nyár végén felkészülni az ősztől tavaszig tartó fűtési szezonra, s időben átvizsgáltatni a különböző tüzelő-fűtő berendezéseket, s főként a kéményeket. Ne hanyagolja el, s ne hagyja az utolsó pillanatra ezen berendezések és a kémény karbantartását, mert a szezon eleji első begyújtáskor kellemetlen meglepetés érheti.

Segítünk megelőzni a kellemetlen meglepetéseket a szezon eleji első begyújtásnál

A kémények nem megfelelő karbantartása miatt egyre több baleset történik. A téli időszakban nem csupán a szén-monoxid mérgezések kockázata növekszik, hanem a kéménytüzes esetek száma is. Kéménytüzet az esetek többségében a kéményben lerakódott korom meggyulladása okozza. S mivel a legtöbb kormot a szén- és fatüzelés termeli, így az ilyen fajta kéményeket rendszeresen kell takaríttatni és időszakosan ellenőriztetni, ahogy azt a hatályban lévő rendelet előírja.

Tudta azt, hogy ha az égéstermékek elvezetését szolgáló kémény járata leszűkül, egyrészt csökken a berendezések hatásfoka, másrészt az égéstermék egy része vagy akár az egésze a helyiségbe könnyedén visszaáramlik, így növelve meg a lakás levegőjének szén-monoxid koncentrációját?

A szűkületek oka lehet akár levált vakolat, behulló tégla, repedés, vagy akár az oda beköltöző madarak, darazsak, esetleg ágak, falevelek. A kémények fokozott igénybevétele során és a nem megfelelő tüzelőanyag használata miatt is kialakulhat keresztmetszet-szűkület. A lakótér helyiségeibe került szén-monoxid rosszullétet, mérgezést, a legrosszabb esetben pedig halált is okozhat.

A kémények rendszeres ellenőrzése során az ilyen és ehhez hasonló hibák időben felderíthetők, majd megszüntethetők, s így a tragédia is megelőzhető.

Ha Ön is szakszerű megoldást keres a kémény karbantartásával kapcsolatos problémáira, forduljon a Cobbler céghez bizalommal.

A Cobbler cég hozzáértő csapata előírásszerűen elvégzi a kéményseprői ellenőrzést és felülvizsgálatot, akárcsak a kémény tisztítását, valamint az elhasználódott vagy szerkezeti hibás kémények bélelését is vállalja!

A kémények kamerás vizsgálatával meg tudják határozni a szűkületek, esetleges dugulások pontos helyét és okát. A hamu és a kosz elszívásához ipari porszívót használnak, mellyel a takarítást is megkönnyítik ügyfelük számára.

Ne feledjék, a kémények megfelelő karbantartása és időszakos műszaki felülvizsgálata mindenkinek érdeke! Az Ön és családja biztonsága és egészsége érdekében bízza szakemberre a kéménnyel kapcsolatos teendőket!

A kandallók és kályhák tisztítása és karbantartása is fontos, évenként elvégzendő feladat, amelyet ugyancsak érdemes szakemberre bízni, ugyanis ez is komolyabb szakértelmet igényel.

Az egészség és a biztonság megóvása mellett egy kis odafigyeléssel és hatékony karbantartással jelentősen megnövelhetjük ezen rendszerek élettartamát, megelőzve azok költséges cseréjét vagy javítását.

Elérhetőségeink:

Cobbler s.r.o.

Želežničná 61/6
932 01 Veľký Meder

Tel.: +421 908 109 502

(PR-cikk)