A Seishin Karate Klub harcosai folytatták az alapozó munkát

2020. január 20. - 21:14 | Sport

A téli tábor utáni héten válogatott edzőtábor zajlott Cegléden 70 fő részvételével Gál Csaba és párja, Zsófia szervezésében.

A Seishin Karate Klub harcosai folytatták az alapozó munkát
Fotók: Seishin Karate Klub/Dávid Csaba (További képekért kattints!)

A Seishin Karate Klubból három válogatott versenyző, Markovics Ádám, Cserepes Zoltán és Pulay Attila vett részt, ezen felül a válogatott edzői, Markovics János és Hupian Kristína, aki versenyzői karrierje után edzőként segíti a válogatott munkáját.

A tábor szakmailag precízen felépített edzéseit Stefanovics József 5. danos mester (magyar válogatott szövetségi kapitánya) vezette a többi válogatott edzővel. Jelen voltak: Váczi Zoltán 4.dan, Búzás Gábor 3.dan, Körmöndi Lídia 3.dan, Balogh Zsolt 3.dan, Rácz Csaba 5.dan és Rózsa Gábor 1.dan (többszöri Európa-és világbajnok) mesterek.

Az első edzés a bemelegítés fontosságát és annak helyes felépítését tanította meg. Sok páros gyakorlat és küzdelem volt, ahol mindenki kipróbálhatta a táborban tanultakat. A résztvevők szinte egész évre megkapták az instrukciókat, hogy miben kell még fejlődniük.

Az ezt követő héten, Keszegfalván zajlott az övvizsgára felkészítő tábor. A táborban közel 40 fő vett részt. Jelen voltak a Seishin Karate Klub karatékái, ezen felül Magyarországról a Shogai Karate Klub Komáromból és Mórról két karatéka. A felkészülés két csoportban zajlott övfokozati bontásban. A fehér és narancs övesek Hupian Kristínával és Csere Gáborral készültek, a haladó karatékák pedig Markovics Jánossal készültek a következő övfokozatra. Az övvizsga február közepén lesz, addig viszont még két verseny vár a Seishin harcosaira Magyarországon. 


(para)